De kantonrechter Rotterdam heeft een ontslagverzoek van de werkgever afgewezen. De werkgever wilt werknemer ontslaan wegens verwijtbaar handelen van de werknemer én een verstoorde arbeidsverhouding. De werkgever vindt dat de werknemer verwijtbaar heeft gehandeld door in te loggen op het bedrijfsnetwerk en vertrouwelijke bedrijfsgegevens op te vragen nadat hij was vrijgesteld van werk. Ook de houding van de werknemer tegenover de werkgever is verwijtbaar dat geleid heeft tot een verstoorde arbeidsverhouding.
De werknemer is het hiermee oneens en geeft aan dat hij -na overleg- weer goed samenwerkt. Volgens de werknemer is er geen sprake van een verstoorde arbeidsverhouding.
De kantonrechter oordeelt dat de werknemer niet verwijtbaar heeft gehandeld door bedrijfsgegevens op te vragen. Ook is niet vastgesteld dat de werknemer kwade bedoelingen had met het downloaden van de bedrijfsgegevens. De kantonrechter oordeelt dat er inderdaad sprake is van een verstoorde arbeidsverhouding, maar niet zodanig dat ontslag gerechtvaardigd is. De werknemer blijft dus in dienst
De kantonrechter zal ontslag alleen toestaan wegens een duurzame verstoring van de arbeidsverhouding. Dit houdt in dat werkgever en werknemer tenminste 1 poging moeten doen om de verstoorde verhouding te herstellen. De werkgever moet het initiatief nemen.
Meer over ontslag via kantonrechter
Meer over ontslag kantonrechter wegens disfunctioneren
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.