Pas als u lang ziek bent, dan stopt uw werkgever de loondoorbetaling. Uw werkgever mag u dan ontslaan, omdat er geen opzegverbod meer is. De werkgever vraagt een ontslagvergunning aan bij UWV. Bij ontslag wegens 2 jaar ziekte beoordeelt het UWV of:
Als tegen deze voorwaarden is voldaan, verleent het UWV een ontslagvergunning en bent u ontslagen. U ontvangt wel een transitievergoeding.
Meer informatie over ontslag via het UWV.
Ontslag met wederzijds goedvinden
Ook kunt u ontslag krijgen met wederzijds goedvinden. Het is in het belang van uw WW-uitkering dat de werkgever het initiatief neemt voor het ontslag. Meer informatie over vaststellingsovereenkomst ziekte
Slapend dienstverband na 2 jaar ziekte
Als derde optie kan uw werkgever besluiten om uw dienstverband, ondanks uw langdurige arbeidsongeschiktheid, voort te zetten. Dit wordt ook wel een slapend dienstverband genoemd.
Voorheen maakten werkgevers gebruik van deze mogelijkheid om geen transitievergoeding te hoeven betalen. Omdat de transitievergoeding na 2 jaar ziekte tegenwoordig gecompenseerd wordt door UWV, heeft een slapend dienstverband voor de werkgever geen voordelen meer.
Bent u ziek en dreigt ontslag?
Raadpleeg de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899 en spreek onmiddellijk een jurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.