Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Vaststellingsovereenkomst onderhandelen: 5 belangrijke tips

Veel ontslagen vinden plaats in onderling overleg. U en uw werkgever maken onderling afspraken over een ontslagregeling en hoeven niet langs UWV of kantonrechter. De afspraken worden schriftelijk bevestigd in een vaststellingsovereenkomst. De werkgever stelt deze op. De definitieve afspraken komen tot stand middels onderhandelen. De belangen lopen namelijk niet gelijk. Toch hebben beide partijen er baat bij om tot overeenstemming te komen.

 

Werkgever stelt concept vaststellingsovereenkomst op

Zodra de werkgever aan u een vaststellingsovereenkomst overhandigt, kunnen de onderhandelingen starten. In de eerste concept vaststellingsovereenkomst doet de werkgever een startbod. Let op: Teken nooit een vaststellingsovereenkomst zonder overleg met een arbeidsjurist. Vaak is er nog genoeg ruimte voor onderhandelingen en een beter resultaat. De werkgever zal immers nooit direct een eindbod op tafel leggen.

 

Hogere ontslagvergoeding door onderhandelen

De transitievergoeding wordt gezien als een wettelijk minimum waarop u recht heeft. Echter, in onderling overleg kan iedere vergoeding afgesproken worden er is dus geen reden om genoegen te nemen met de minimale transitievergoeding. De ontslagvergoeding is een onderhandelpunt. Ook vrijstelling van werk, budget voor outplacement of opleiding, doorbetalen van salaris, etc. kunnen onderhandelpunten zijn. 

Transitievergoeding of hogere kantonrechtersformule in vaststellingsovereenkomst.

 

Onze juristen worden beoordeeld als goede onderhandelaars

Onze juristen worden met een 9,4 beoordeeld door onze klanten:

 

“Jurist Bas Wielink heeft mij snel en goed geholpen in de onderhandelingen voor een hogere vaststellingsovereenkomst, zeker een aanrader! Laat je VSO nachecken bij Bas Wielink, dat heeft mij meer opgeleverd dan eerst geboden was.”

 

“Snel, direct en succesvolle dienstverlening! Juristen Arbeidsrecht Nederland heeft mij uitstekend geholpen bij de onderhandelingen voor een VSO. Would recommend !”

 

“Ik heb mijn VSO ge-upload en binnen het uur werd ik al teruggebeld. Ik kreeg toen al te horen dat er nog wel een aantal verbeteringen mogelijk waren, en dat een jurist met mij contact zou opnemen. Vanaf dat moment zowel via de mail als telefonisch een prettig contact gehad met de jurist. Er bleken in mijn VSO nog een aantal belangrijke zaken te ontbreken, en ook is de transitievergoeding nog een stuk verhoogd.”

“Beste Sven, Dank voor de onderhandeling over de VSO met mijn werkgever. Ik ben heel erg tevreden met het resultaat van de onderhandeling over de VSO door Sven de Brouwer van transitievergoeding.nl”

Vaststellingsovereenkomst ontvangen? Onderhandel voor een betere deal

Als u een vaststellingsovereenkomst krijgt van uw werkgever, is dit een eerste aanbod. Dit bod is niet definitief. Er zit onderhandelruimte in. U kunt onderhandelen voor een betere regeling, dit is vooral een hogere ontslagvergoeding. Onze juristen zijn gespecialiseerde onderhandelaars en bereiken voor u het beste resultaat. Onze juristen kennen de wet en zijn ervaren onderhandelaars. Het is belangrijk om de juiste argumenten te gebruiken, zodat de jurist het gewenste resultaat bereikt. Laat onze arbeidsjuristen onderhandelen over uw ontslagregeling en vaststellingsovereenkomst. Vul uw gegevens in en upload uw vaststellingsovereenkomst, onze jurist neemt contact met u op om te bespreken welke verbeterpunten er zijn:

 

Heeft u nog vragen of wilt u liever een arbeidsjurist spreken voordat u de documenten upload en verstuurt, bel 088 20 50 899 of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Meer over vaststellingsovereenkomst inhoud.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2025.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag