Ik heb mijn vaststellingsovereenkomst getekend, maar ben toch te snel geweest.
Ik heb nu toch een beetje spijt daarvan. Kan ik hier nog iets aan doen?
Rob de Haan
18 Reacties
Eveline (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
juni 09, 2016 16:39
1
Beste Rob, wanneer u de vaststellingsovereenkomst heeft getekend dan heeft u vanaf de datum van ondertekening 14 dagen om de vaststellingsovereenkomst te herroepen. U kunt de vaststellingsovereenkomst zonder opgaaf van redenen schriftelijk herroepen. In dat geval is uw vaststellingsovereenkomst ontbonden en blijft de arbeidsovereenkomst in stand.
Mijn man is 2 jaar ziek geweest is voor 100% afgekeurd.contract is beëindigd bij werkgever.
Een transitievergoeding gevraagd nu na 2keer telefonisch contact krijgt hij een brief waar in staat dat ze een traplift hebben geschonken dus geen recht op vergoeding klop dit hij werkte al 11 jaar bij het bedrijf.
Naar mijn mening was de traplift een schenk van het bedrijf hij heeft zelf niet voor gevraagd .
Ik na 2jaar uit dienst gegaan 4 januari 2016..wegens ziekte..
Maar mijn baas ontslaat mij niet..
En de wet van Ascher wilt de vergoeding pas in 2018 inlaten gaan..
Wordt dan betaalt door UWV..
Kom ik dan nog voor in aanmerking..
Groetjes Fia
Beste Fia, Zolang de arbeidsovereenkomst loopt blijft de transitievergoeding bestaan en wordt zelfs hoger. Wanneer de werkgever u pas in 2018 wil ontslaan dan zou dit waarschijnlijk via het UWV moeten verlopen en voor zover ik kan zien (ik weet niet wat de wet inhoudelijk gaat worden) zou u dan recht kunnen hebben op de transitievergoeding.
Ik ben ongeveer 2 jaar geleden bij mijn werkgever weggegaan omdat ik een CVA heb gehad,daardoor was ik niet helemaal scherp, de werkgever heeft mij niet gewezen op de mogelijkheid van een ontslagvergoeding. Mijns inziens heeft hij misbruik gemaakt van het feit dat ik niet helder was want een werkgever moet toch wel geweten hebben van de transitievergoeding? Kan ik mijn werkgever daar nog voor aanklagen? Ik voel mij misbruikt/gebruikt door mijn ziekte...
Beste Caroline, het recht op een transitievergoeding vervalt na 3 maanden. En dat is in het geval u er daadwerkelijk recht op had. Het ontslagrecht is immers sinds juli 2015 veranderd, waarbij ook de transitievergoeding is geïntroduceerd. Een eventuele procedure zou in uw geval dus geen kans van slagen hebben.
Geachte heer, mevrouw,
5 november 2017 is er een akkoord gekomen op de voorwaarden van de vso. Echter is de vso pas op 20 nov getekend. Volgens de vso heb ik het recht om binnen 2 weken na schriftelijke ondertekening terug te komen op mijn besluit. Inmiddels is het al 27 nov en heb ik spijt van het ondertekenen Vd overeenkomst. Kan ik de overeenkomst nog herroepen? Of is de afkoelperiode inmiddels al verstreken aangezien er op 5 nov (per mail) een akkoord is gekomen op de voorwaarden van de vso
Beste Andre, Bij het ontslag is het moment van akkoord leidend. Dit betekent dat de herroepingstermijn van 2 of 3 weken in uw geval is gaan lopen vanaf 5 november 2017. U kunt dan zich dan ook niet langer beroepen op uw herroepingsrecht.
Hi, ik werk sinds 01/2016 via Timing als uitzendkracht ( fase a en B) en nu wordt mijn contract beëindigd per eind feb 2021. Heb ik ook recht op transitievergoeding? Ik ben in dec. 55 geworden.
Beste Sara, omdat uw werkgever het initiatief neemt om uw contract niet te verlengen, heeft u recht op de transitievergoeding. Deze transitievergoedig wordt niet automatisch naar u over gemaakt. Daar is de werkgever namelijk pas toe verplicht op het moment dat u een verzoek indient waarin u vraagt om de transitievergoeding uitbetaald te krijgen.
Beste Jaap, de transitievergoeding moet binnen 3 maanden, nadat het contract is gestopt, gevorderd worden bij de werkgever. Als de termijn van 3 maanden is verstreken dan is het recht op een transitievergoeding verspeeld en kan er niet meer naar de kantonrechter worden gegaan.
Beste Ralph, er is een bedenktermijn van 2 weken. Dit betekent dat je -binnen 2 weken na ondertekening- de vaststellingsovereenkomst kunt laten ontbinden. Na 2 weken is dat niet meer mogelijk. Dan kun je de rechtsbijstandverzekeraar aansprakelijk stellen mocht deze aantoonbaar fouten hebben gemaakt en als gevolg daarvan schade is geleden.
Ik heb een vaststellingsovereenkomst getekend, daar mijn werkgever wegens bedrijfseconomische redenen mij wilde ontslaan, maar bij het aan aanvragen van de ww (een maand later, want dat kan niet eerder) bleek dat mijn werkgever een opzegtermijn had van 2 maanden ipv 1, waardoor ik nu een maand inkomsten mis. Kan ik daar richting de werkgever nog wat aan veranderen?
18 Reacties