Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

'Dan rot je maar op' is geen ontslag op staande voet

Tussen hovenier en werkgever ontstaat een woordenwisseling. De werknemer toont te weinig initiatief, aldus de werkgever. Hierop laat de werknemer weten dat hij al erover dacht om te vertrekken. ‘’Dan rot je toch op’’ zegt de werkgever nadat hij dat gehoord heeft.

 

Ontslag genomen OF op staande voet ontslagen

De hovenier is sinds 2 jaar in vaste dienst. Op werk is er een woordenwisseling ontstaan, waarna de hovenier het werk heeft verlaten. Hij is van oordeel dat hij onterecht op staande voet is ontslagen omdat de werkgever hem zegt “op te rotten”. De hovenier verzoekt de kantonrechter om een  transitievergoeding en een extra ontslagvergoeding. De werkgever is juist van oordeel dat de hovenier ontslag heeft genomen en daarbij de opzegtermijn niet in acht heeft genomen. De werkgever heeft na de woordenwisseling laten weten dat hij het jammer vindt hoe het is gelopen en dat hij weer kan komen werken, maar de werknemer is de maandag erop al in dienst gegaan bij een andere werkgever.

Meer over ontslag opzegtermijn

 

Hovenier moet opzegtermijn betalen aan werkgever

De kantonrechter oordeelt dat de hovenier niet op staande voet is ontslagen. De hovenier is aan de werkgever een vergoeding verschuldigd, omdat hij de opzegtermijn niet in acht heeft genomen.

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2025.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag