Een werknemer meldt zich ziek met knieklachten. Haar werkgever accepteert de ziekmelding niet. De werkgever sommeert de werknemer naar kantoor te komen. Ondanks de pijn kan zij toch zittend werk doen? De werknemer dringt er op aan dat zij tijdelijk werkzaamheden vanuit huis kan verrichten in verband met haar arbeidsongeschiktheid. In plaats van de ziekmelding door te geven aan het UWV en de bedrijfsarts in te schakelen, belt de werkgever met een advocaat. De ziekmelding wordt nu formeel niet geaccepteerd.
Werkgever staakt loondoorbetaling
Een jurist vraagt namens de werknemer aan de werkgever alsnog een afspraak te maken met een bedrijfsarts. De werkgever reageert door de loondoorbetaling van de werknemer te staken. Ook zegt deze de arbeidsovereenkomst op wegens werkweigering. De werknemer laat zichzelf keuren. Zij meldt haar werkgever weer beschikbaar te zijn voor werk. Die laat haar weten hier geen boodschap aan te hebben. Ze is toch ontslagen?
De zaak wordt voorgelegd aan de kantonrechter
De kantonrechter oordeelt dat de werkgever het arbeidsrecht slecht kent. De werknemer heeft zich correct ziek gemeld. De ontslagbrief van de werkgever is een veel te zware sanctie. Ook omdat de werkgever bewust naliet de ziekmelding van de werknemer te controleren. Dus vernietigt de kantonrechter het ontslag. Werknemer ontvangt achterstallig loon plus proceskosten. De arbeidsovereenkomst is inmiddels wel verlopen.
Meer over ziekte en ontslag
Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.