Een werkneemster meldt zich ziek. Reden? Haar werkgever spreekt met haar over werkurenvermindering en loonsverlaging wegens financiële problemen. Tijdens ziekte moet de werkneemster re-integreren. De re-integratie komt niet van de grond. De bedrijfsarts is helder: de klachten van de werkneemster komen door de werksituatie. De werkgever start vervolgens mediation, echter zonder resultaat.
Ontslag met wederzijds goedvinden
Uiteindelijk beëindigen werkgever en werkneemster de arbeidsovereenkomst met een vaststellingsovereenkomst. Echter, de werkneemster komt daar in de wettelijke bedenktermijn op terug. Zij wilt alsnog aan het werk. De werkgever stapt naar de rechter om ontslag te vragen. In zijn ogen heeft de werkneemster zich door het bedenken schuldig gemaakt aan ‘misbruik van recht’. Ook geeft hij als reden verwijtbaar handelen bij de re-integratie plus de verstoorde arbeidsrelatie.
Bedenktermijn terecht, toch ontslag wegens verstoorde arbeidsrelatie
De rechter vindt dat de werkneemster van de bedenktermijn gebruik mag maken, ondanks het langdurige onderhandelingsproces. Ook dan zijn de gevolgen soms niet helemaal te overzien. Inzicht kan immers pas later komen. Toch wordt de werkneemster ontslagen met als reden de ernstige en duurzaam verstoorde arbeidsrelatie.
Meer over ontslag vaststellingsovereenkomst
Meer over ontslag arbeidsconflict
Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.