Een medewerker van een accountantskantoor leent twee ton uit aan een klant. De medewerker vermeldt het bedrag in de jaarrekening, maar zegt niets tegen zijn werkgever. Voor de directeur van het accountantskantoor, die de medewerker al eerder een verbetertraject aanbood, is de maat vol. Hij vraagt de kantonrechter om ontslag van de medewerker.
Transitievergoeding bij ontslag
De kantonrechter wijst het ontslagverzoek toe, samen met een transitievergoeding van €16.000. De medewerker heeft een contract voor onbepaalde tijd. In dat contract staat dat hij zich moet houden aan het kwaliteitshandboek van het kantoor met regels over onafhankelijkheid en integriteit.
Medewerker vecht ontslag aan bij Gerechtshof
De medewerker gaat in hoger beroep tegen het ontslag en eist een extra ontslagvergoeding van 1,1 ton. Het Gerechtshof bevestigt de beschikking van de kantonrechter op hoofdlijnen. Het Gerechtshof vindt dat de kantonrechter niet de verstoorde arbeidsverhouding als reden voor het ontslag moet zien, maar het verwijtbaar handelen van de werknemer. Voor de uitkomst en de hoogte van de ontslagvergoeding maakt dat niet uit. Het Gerechtshof bekrachtigt het ontslag en de transitievergoeding van €16.000. De werknemer ontvangt GEEN extra ontslagvergoeding.
Meer over transitievergoeding berekenen
Meer over ontslag hoger beroep
Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.