Een chauffeur wordt ziek en kan niet werken. Zijn werkgever moet 2 jaar 100% van zijn salaris doorbetalen tijdens ziekte. Maar ondanks sommaties om te betalen, weigert het koeriersbedrijf. De werknemer schakelt een jurist in en begint een kort geding bij de kantonrechter.
De werknemer vordert in kort geding zijn achterstallig salaris. De werkgever overlegt tijdens de zitting een ‘Model Beëindigingsovereenkomst Dienstverband’. Daarin staat dat ontslag met wederzijds goedvinden is afgesproken. De werknemer stelt dat zijn handtekening is vervalst.
Meer over ontslag wederzijds goedvinden
Kantonrechter geeft zieke medewerker gelijk
De kantonrechter vindt het vreemd dat de werkgever pas op de zitting dit document presenteert. Zelfs als het een authentiek stuk zou zijn, dan nog moet een goed werkgever zijn zieke werknemer behoeden voor het ondertekenen van zo’n overeenkomst (ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd). Want de gevolgen voor de werknemer zijn zeer nadelig. Werknemer zou namelijk zijn salaris kwijtraken en geen recht hebben op een uitkering. De rechter oordeelt dat de arbeidsovereenkomst nog steeds van kracht is en dat de werknemer recht heeft op salaris. De zieke werknemer blijft in dienst en ontvangt salaris.
Meer over zieke werknemer
Heeft u een conflict met uw werkgever?
Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.