Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Gedoe over zelf ontslag nemen

Werknemer krijgt gelijk van rechter

Een schoolmedewerker zegt in een gesprek ontslag te nemen en bevestigt dat per mail. Ze schrijft overstuur en overspannen te zijn. Zij stuurt een ontslagbrief aan de werkgever plus een afscheidsmail aan haar collega’s. De werkgever accepteert het ontslag. Echter, enkele dagen later herroept de medewerker per mail haar eerdere opzegging. Maar de werkgever heeft het ontslag al doorgevoerd en de salarisbetaling gestopt.

Meer over zelf ontslag

 

Geen ontslag, school moet loon doorbetalen volgens rechter

De werknemer vordert vervolgens bij de rechter doorbetaling van haar loon. Haar opzegging kon volgens de rechter niet worden gezien als een duidelijke en ondubbelzinnige verklaring gericht op ontslag. De rechter leidt dit af uit de bewoordingen in de ontslagbrief en de begeleidende e-mail. Ook mocht de werkgever niet gerechtvaardigd vertrouwen op deze opzegging vanwege haar mentale staat. De school had ook onvoldoende gecontroleerd of de werknemer zich wel bewust was van de financiële impact van deze opzegging. De conclusie van de rechter is dat de opzegging niet geldig was, en dus was het dienstverband niet geëindigd. De school moet het loon van deze werknemer doorbetalen tot een geldig einde van het dienstverband.

Meer over ontslag herroepen

 

Dreigt voor u ontslag? Raadpleeg een jurist

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag