Een medewerker krijgt een nieuwe functie aangeboden. Zijn werkgever geeft hem een terugkeergarantie. De werknemer wilt na een tijdje inderdaad terug naar de oude functie, maar de werkgever weigert dit. De werknemer kan wel een andere baan krijgen binnen hetzelfde bedrijf, maar hij wil zijn oude baan terug.
Volgens de werkgever was de terugkeergarantie hier niet voor bedoeld. Voorwaarde voor terugkeer was dat de nieuwe functie niet naar ieders tevredenheid werd vervuld. Daar is echter geen sprake van. Volgens de werkgever werd de werknemer pas ontevreden toen bleek dat hij geen salarisverhoging kreeg. De werkgever wilt de werknemer ontslaan en legt hem een vaststellingsovereenkomst voor, maar de werknemer negeert die.
Meer over ontslag via vaststellingsovereenkomst
Werkgever vraagt ontslag aan via kantonrechter
De werkgever verzoekt vervolgens de kantonrechter de werknemer te ontslaan. De kantonrechter vindt echter dat de werknemer zich niet verwijtbaar gedroeg. Immers, de werkgever zette de terugkeergarantie zelf op schrift. Dat de werknemer vooral ontevreden blijkt over de arbeidsvoorwaarden van de nieuwe functie, verandert dit niet. De kantonrechter wijst het verzoek om ontslag af. De werknemer blijft dus in dienst. Het bedrijf moet de werknemer toelaten tot zijn oude werkplek, op straffe van een dwangsom van € 1.000 per dag. Als de werkgever de werknemer alsnog wilt ontslaan, zal de werkgever een sterk verbeterde vaststellingsovereenkomst moeten aanbieden.
Meer over onderhandelen vaststellingsovereenkomst
Dreigt ontslag? Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen?
Teken niet zonder overleg met een jurist. Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.