Een werknemer van een coffeeshop ontvangt een brief waarin hij per direct ontslag krijgt. De man zou 3 dagen eerder hebben geweigerd om het drank- en snoepapparaat bij te vullen. Volgens de eigenaar komt de medewerker vervolgens op hem afgestormd, neemt een dreigende houding aan en schreeuwt verwensingen richting zijn werkgever.
Werkgever voelt zich vernederd
De eigenaar voelt zich zo vernederd dat hij de man ontslaat. Die gaat niet akkoord en stuurt een brief naar de bedrijfsleider en collega’s. Hierin weerspreekt hij de beschuldigingen en kaart de werksfeer aan. Vervolgens komt hij met een tweede serie beledigingen. Hierop ontslaat de werkgever de man voor de tweede keer.
Rechter veegt ontslag op staande voet van tafel
Voor de rechter eist de werknemer doorbetaling van zijn salaris. Volgens de rechter heeft de werkgever de verschillende beschuldigingen onvoldoende onderbouwd. Wat betreft de werkweigering zegt de werknemer dat hij de automaten niet bij kón vullen omdat de producten niet voorradig of over de houdbaarheidsdatum waren. De eigenaar reageert hier niet specifiek op. De rechter neemt de werknemer de brief met beschuldigingen zeer kwalijk, maar het rechtvaardigtvolgens de rechter geen ontslag. Een minder zware sanctie was afdoende geweest. Het ontslag op staande voet wordt afgewezen.
Meer over onterecht ontslag op staande voet
Meer over ontslag op staande voet aanvechten
Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.