Een verkoopster meldt zich ziek en de werkgever laat haar via een onderzoeksbureau volgen. De werkgever verdenkt haar van nevenwerkzaamheden tijdens haar ziekte.
Ontslag op staande voet wegens nevenwerkzaamheden
Uit het rapport van de observator van het bureau blijkt dat de werkneemster een dag nevenwerkzaamheden heeft verricht op een externe locatie. Wanneer de werkneemster 2 dagen daarna weigert zich te melden bij de werkgever, omdat zij eerst een arboarts wil spreken, krijgt zij dezelfde dag op staande voet ontslag.
Ontslag op staande voet onterecht, werkgever moet betalen
Werkneemster accepteert dit niet en vecht het ontslag aan bij de kantonrechter. De kantonrechter oordeelt dat het ontslag op staande voet niet rechtsgeldig is. De werkgever heeft de nevenwerkzaamheden niet aannemelijk gemaakt. De werkgever had ook kunnen volstaan met het opschorten van loon. Ook is het laten volgen door een onderzoeksbureau een schending van de privacy. De kantonrechter stelt de ontslagvergoeding vast op € 2.500. Daarbovenop ontvangt zij een transitievergoeding van € 900 en een vergoeding wegens de onterechte opzegging. De werkneemster krijgt gelijk, de werkgever wordt in het ongelijk gesteld.
Meer over berekenen transitievergoeding
Meer over aanvechten ontslag staande voet
Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.