Een tramconducteur maakt in zijn werk veel overtredingen. Na de zoveelste overtreding waarschuwt zijn werkgever dat hij na nog één overtreding wordt ontslagen. 7 weken later meldt de man zich ziek. Als gevolg van 2 traumatische incidenten op zijn werk uit het verleden zegt hij dat hij niet in staat is om te praten, normaal te functioneren en auto te rijden. Zijn werkgever schakelt een onderzoeksbureau in. Die stelt vast dat de conducteur zich op normale wijze gedraagt, met mensen communiceert, zelfstandig dagelijkse handelingen buiten de deur verricht en auto rijdt.
Te snel ontslag op staande voet, volgens kantonrechter
Vervolgens ontslaat het bedrijf de man op staande voet, zonder ontslagvergoeding. De tramconducteur stapt naar de rechter om het ontslag aan te vechten. Volgens de rechter grijpt de werkgever te snel naar het ontslag op staande voet. Het bedrijf had eerst een deskundigenoordeel moeten vragen aan het UWV, om te beoordelen in hoeverre de tramconducteur arbeidsongeschikt is. Echter, wegens verlies aan vertrouwen en een verstoorde arbeidsverhouding mag het bedrijf de conducteur ontslaan. Wel moet het bedrijf de man 7 maanden salaris betalen na het onterechte ontslag op staande voet 7 maanden eerder. Dat kost het bedrijf € 12.000. Daarnaast ontvangt de man een transitievergoeding van € 6.000 euro.
Meer over ontslag staande voet aanvechten
Meer over transitievergoeding berekenen
Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een ontslagjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.