Een werknemer met psychische klachten raakt arbeidsongeschikt. Zijn werkgever ontvangt een anonieme brief dat de medewerker zwart zou werken in een garage. Een onderzoeksbureau stelt inderdaad vast dat de man werkt in de garage. Vlak voor een bezoek aan de bedrijfsarts wordt hij hiermee geconfronteerd, hij ontkent, en krijgt ontslag op staande voet. Bij ontslag op staande voet is geen recht op een WW uitkering.
Rechtbank geeft ontslagen werknemer gelijk
De werknemer stapt naar de rechter om zijn ontslag aan te vechten. Volgens hem was hij aanwezig in de garage om onder de mensen te zijn. Dit zou uit medisch oogpunt noodzakelijk zijn zoals besproken met de bedrijfsarts. De rechtbank oordeelt dat het bedrijf de zieke werknemer niet had mogen ontslaan. Het bedrijf moet hem een ontslagvergoeding van € 15.000 betalen. Ook krijgt de werknemer recht op een WW uitkering.
In hoger beroep behoudt werknemer ontslagvergoeding en WW
Het bedrijf is het oneens met de uitspraak van de Rechtbank en gaat in hoger beroep. Daar oordeelt het hof dat de onderneming veel te snel over is gegaan tot ontslag op staande voet. Het besluit van de Rechtbank blijft staan. Het Hof merkt wel nog op dat de man voor een deel ook zelf verantwoordelijk is voor de situatie. Volgens de rechters had hij zijn werkzaamheden vooraf beter moeten bespreken met de werkgever. Conclusie blijft: werknemer ontvangt een ontslagvergoeding van € 15.000 en heeft recht op een WW uitkering.
Meer over ontslag aanvechten
Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.