Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Zelfquarantaine wegens corona: ontslag op staande voet wordt verworpen

Een chef werkplaats heeft een chronisch zieke vrouw en een zoontje van 6 jaar. Door haar ziekte gaat het kind elke dag naar de opvang. De werknemer meldt zich af voor werk: zijn zoontje is ziek en kan niet naar de opvang. Ook ontwikkelen zijn vrouw en hij corona-klachten. Het gezin gaat op advies van de huisarts in zelfquarantaine. De werkgever gelooft het niet en vertelt de werknemer dat hij weer op het werk wordt verwacht. Twee weken later stuurt de werkgever een officiële waarschuwing. Al snel zet de werkgever de loonbetaling stop, en ontslaat hij de werknemer op staande voet. De werknemer accepteert het ontslag op staande voet niet en gaat in verweer bij de kantonrechter.

Meer over verweer tegen ontslag op staande voet

 

Ontslag op staande voet heeft grote financiele gevolgen

Bij ontslag op staande voet ontvangt een werknemer GEEN transitievergoeding en heeft hij GEEN recht op een WW-uitkering. Daarom is het belangrijk om ontslag op staande voet aan te vechten. De procedure verloopt via de kantonrechter. U laat zich bijstaan door een jurist, gespecialiseerd in ontslagrecht.

Meer over ontslag staande voet: geen WW, geen transitievergoeding

 

Kantonrechter verwerpt ontslag op staande voet

De kantonrechter vindt het ontslag op staande voet niet rechtsgeldig. Het is het zieke gezin niet te verwijten dat het de adviezen van de huisarts opvolgt. De werknemer heeft zich wel te weinig ingespannen om eventuele oplossingen met de werkgever te bespreken. Echter, dit is niet voldoende reden voor ontslag op staande voet.

Wel staat de kantonrechter ontslag toe op basis van een arbeidsconflict. Beide partijen zijn het eens over de verstoorde arbeidsverhouding. Ze kunnen niet meer samenwerken. De werknemer heeft recht op loon tot aan de ontslagdatum en ontvangt de transitievergoeding. Ook heeft de werknemer na ontslag recht op een WW-uitkering.

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag