Ik ben met mijn werkgever in gesprek over ontslag, waarbij ik de transitievergoeding meekrijg. Volgens mij wordt de transitievergoeding lager vanaf 1 januari, dan is het toch gunstiger om voor 1 januari ontslagen te worden?
Ik werk er trouwens al meer dan 25 jaar.
Mijn werkgever heeft mij gezegd dat hij vanwege corona geen geld heeft om de volledige transitievergoeding te betalen. Hij wilt slechts 1/3 van de transitievergoeding betalen. Dat klopt volgens mij niet. Wat kan ik doen?
Ik heb de berekening gemaakt via uw site, dat ging makkelijk, maar het is mij niet duidelijk of deze berekening betreft ontslag voor 1 juli 2015, of is de berekening voor ontslag na 1 juli 2015?
Vanaf juli 2015 hebben werknemers recht op een transitievergoeding bij ontslag. Deze transitievergoeding is lager dan de ontslagvergoeding in 2014, die was gebaseerd op de kantonrechtersformule.
De transitievergoeding keert bij ontslag een derde maandsalaris per dienstjaar uit in de eerste 10 jaar en een halve maand in de dienstjaren erna met een maximum van 75.000,-.
Klaas Knot, het hoofd van De Nederlandsche Bank, voorziet dat de maatregelen in het Regeerakkoord om het ontslagrecht te versoepelen nadelige gevolgen zullen hebben voor oudere werknemers.
Volgens Wientjes, de vertegenwoordiger van werkgeversvereniging VNO, is de verplichting om de transitievergoeding te besteden aan scholing niet doeltreffend.
Ik ben na 3 jaarcontracten alsnog ontslagen. Ik heb volgens mij recht op een transitievergoeding van minimaal 1 maand. Ik heb mijn eindafrekening wel al ontvangen, maar de transitievergoeding zat er niet bij. Wat moet ik doen om de transitievergoeding te ontvangen?